Wat heeft een goede website nodig (2)?

Een nieuwe website laten maken is een heel proces en omdat er aardig wat tijd en kosten mee gemoeid zijn, wil je het wel in een keer goed aanpakken. Om je op gang te helpen geeft ik je 9 tips. In mijn vorige blog kon je de eerste drie tips al lezen, hierbij de volgende drie

 

Verhoog je stickratio

Je wilt natuurlijk dat je bezoeker blijft plakken op je website en eens rustig gaat rondkijken. Daarom is een top prioriteit: Gebruiksvriendelijkheid! Een goede website heeft een duidelijke structuur en een heldere, overzichtelijke uitstraling.
De bezoeker wil makkelijk kunnen klikken naar de informatie die hij of zij zoekt. 

 

Zorg ervoor dat:

  • je tekst goed leesbaar is
  • je zo min mogelijk gebruik maakt van bewegende onderdelen of achtergrondmuziek
  • je niet-functionele pop-up-vensters vermijdt 
  • je niet te veel banners gebruikt
  • alle links/knoppen werken

 

Dit zorgt er allemaal voor dat de bezoeker langer op je website blijft.

 

Een call to action button

Elke website heeft een call to action button nodig! Je wilt het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk maken om contact met je op te nemen. Een call to action button heeft hierin zijn functie bewezen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Maak een vrijblijvende afspraak’, ’Download mijn gratis E-book’ of ‘Vraag hier informatie aan’. Dit zorgt voor een meer effectieve website, meer bezoekers en uiteindelijk voor meer omzet.

 

Zeg meer met minder

Ook op internet heeft een visuele benadering meer impact dan lange stukken tekst. Tegenwoordig ligt bij het vertellen van je verhaal de focus veel meer op visuele storytelling. Grote afbeeldingen, pictogrammen en infographics worden gebruikt om belangrijke informatie te communiceren. Dit moet ervoor zorgen dat de ongeduldige gebruiker geïnteresseerd blijft! 

 

Interessant?

Lees dan ook: Het opzetten van een website: 5 basistips  |  Wat heeft een goede website nodig?

 

Terug naar overzicht