Wat heeft een goede website nodig (1)? 

Een nieuwe website laten maken is een heel proces en omdat er aardig wat tijd en kosten mee gemoeid zijn, wil je het wel in een keer goed aanpakken. Om je op gang te helpen geeft ik je 9 tips. Hieronder vind je de eerste 3:

 

Wat wil je met je website bereiken?

Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen! Wil je graag dat de bezoeker:

  • Een offerte aanvraagt
  • Zijn contactgegevens achterlaat
  • Je producten of diensten koopt
  • Zijn/haar mening geeft d.m.v. reviews

 

Of wil je misschien meer naamsbekendheid creëren voor je onderneming? Als je bepaald hebt wat je wilt bereiken met je website, maak dit je bezoeker dan gelijk op de homepage duidelijk. Zo kunnen ze in een oogopslag zien bij wat voor een bedrijf ze terecht zijn gekomen en of ze goed zitten. Zo stuur je de bezoeker in de richting die jij wilt en haal je meer rendement uit je website. 


Een vormgeving die aansluit bij je identiteit

Een goed vormgegeven website houdt rekening met de doelgroep en het doel wat je bij het vorige punt bepaald hebt. Daarnaast moet de vormgeving een verlengde zijn van je huisstijl en aansluiten bij de identiteit van je onderneming. Door ook op je website je huisstijl terug te laten komen, ben je bezig met het bouwen van een sterk en herkenbaar merk.

 

Maak je website beeldend

Uit onderzoek is gebleken dat het menselijke oog als eerste naar afbeeldingen kijkt en daarna pas naar de tekst. Hier kan je gebruik van maken om je boodschap nog duidelijker naar voren te laten komen. Ondersteun je tekst dus met beelden die iets toevoegen (bijvoorbeeld sfeer of herkenbaarheid) of het verhaal in een oogopslag verduidelijken. De trend van 2015 is dan ook grote beeldvullende afbeeldingen bij binnenkomst op de site. Zorg er wel voor dat zodra de gebruiker gaat navigeren, dit beeld niet overheersend in beeld blijft.

 

Dit zijn mijn eerste 3 tips! Voor de volgende 3 tips moet je nog twee weken wachten, maar je kan met bovenstaande punten al een begin maken met de ontwikkeling van een goede website.

 

Interessant?

Lees dan ook: Het opzetten van een website: 5 basistips

 

Terug naar overzicht