Het opzetten van een website: 5 basistips

Ga op onderzoek uit

Zoek een aantal websites die je mooi of goed vindt. Let er hierbij vooral op of ze je informeren of adviseren, komt de boodschap duidelijk over en of er oplossingen worden geboden. Zoek websites die dicht liggen bij hoe jij je klanten wil bedienen. 

 

Een simpel CMS sytsteem

Omdat je niet voor ieder wissewasje iemand wil inhuren om je website aan te passen is het prettig om voor een CMS systeem te kiezen. Als herboren werkt sinds kort met een uniek CSM systeem dat heel makkelijk en gebruiksvriendelijk is. Voor een klein bedrag per maand heb je het beheer van je website zelf in de hand zonder dat je kennis nodig hebt van een programmeertaal.

 

Webteksten

Je wil je klanten uiteraard hulp en advies bieden. Geef daarom interessante informatie waar de lezer wat aan heeft. Je klanten zijn op zoek naar een oplossingen en die kan jij bieden!  Zorg voor korte en bondige teksten met koppen, subkoppen en witregels. Dit is niet alleen fijn voor de lezer, maar maakt je website ook beter vindbaar op Google

 

Afbeeldingen

Het is een feit dat beeld meer spreekt dan tekst. Het gebruik van afbeeldingen op je site kan je tekst ondersteunen, maar geeft ook gewoon een mooier beeld. Zorg ervoor dat je de afbeeldingen op maat maakt. Te grote afbeeldingen maken je website onnodig traag, te kleine afbeeldingen geven een pixelachtig beeld. Als je zelf geen foto’s tot je beschikking hebt kan je ook gebruik maken van stockfoto’s.

 

Delen

Als je als bedrijf actief bent op sociale media is het ook verstandig om de buttons van deze pagina’s te plaatsen op je site. Zo kan elke bezoeker verder klikken naar de verschillende pagina’s om zo nog meer over je bedrijf te weten te komen. Op LinkedIn je corporate informatie, op Facebook ga je de interactie met de bezoeker aan en op Twitter laat je zien wat je dagelijks bezig houdt. Zorg er wel voor dat al deze kanalen qua vormgeving, beeld en tekst aansluiten bij je website.  

 

Interessant?

Lees dan ook: 5 tips voor een goed vindbare website  |  Wat heeft een goede website nodig?

 

Terug naar overzicht