Het jaar van de mobiele website is aangebroken!

De Nederlander gebruikt het internet zeer intensief en is hiermee één van de koplopers in de wereld. Ook in het gebruik van de tablet en de smartphone! Elke maand groeien de mobiel zoekopdrachten en naar verwachting zet deze ontwikkeling ook aankomend jaar door. Een goed werkende mobiele website wordt hierdoor steeds belangrijker en is cruciaal voor een hoge ranking in Google. Het is dus van groot belang om hier als ondernemer rekening mee te houden.

 

De cijfers

  • 8,5 miljoen smartphone gebruikers in Nederland (meer dan desktop gebruikers)
  • 18%  van de smartphone gebruikers koopt wel eens iets online via zijn/haar mobiel
  • 75% van de smartphone gebruikers heeft een voorkeur voor mobiel vriendelijke websites
  • 61% van de bezoekers van een mobiel onvriendelijke website, gaat hierdoor liever bij een concurrent kijken (en kopen)

 

Mobiel vriendelijke website

Dat een mobiele website steeds belangrijker wordt blijkt ook uit het feit dat Google onlangs het label ‘geschikt voor mobiel’ heeft geïntroduceerd. Wil je zelf testen of je website het label ‘mobiel vriendelijk’ heeft?  Vul je URL in bij de mobielvriendelijk testtool van Google en je weet hoe je er nu voor staat. En? Mobiel onvriendelijk? Je bent niet de enige want uit onderzoek blijkt dat er maar weinig bedrijven een mobiel vriendelijke website hebben. De verwachting is dat dit jaar het mobiele verkeer het laptopverkeer gaat overstijgen. Dat betekent dat veel bedrijven een website hebben die ze geld kost, maar ze niks oplevert…. Is jouw onderneming daar één van? Onderneem dan nu actie om mee te kunnen doen in de huidige markt! 

 

Interessant?

Lees dan ook: Het opzetten van een website: 5 basistips  |  Wat heeft een goede website nodig?

 

Wil jij ook een mobile friendly website?

Een gebruiksvriendelijkheid website voor al je bezoekers! Welk apparaat men ook gebruikt, je website is altijd leesbaar, gemakkelijk te bedienen en logisch ingedeeld. Te kleine buttons of onleesbare pagina’s behoren tot het verleden.
 

Wil je meer weten over responsive webdesign?

 

Neem vrijblijvend contact op
Terug naar overzicht