Digitale publicaties

Onlangs heb ik een training gevolgd voor het maken van digitale publicaties. Interessante materie! Steeds meer mensen hebben een tablet en zijn op zoek naar een mogelijkheid om bijvoorbeeld tijdschriften digitaal te kunnen lezen. Als vormgever moet je altijd op de hoogte blijven van de veranderingen in de markt. Het bijspijkeren van je vaardigheden is geen overbodige luxe om mee te kunnen gaan in de hedendaagse ontwikkelingen.


Wat voor een digitale publicaties zijn er?

 

 • Een bladerbare pdf 
  Dit is eigenlijk niks anders dan bijvoorbeeld de  brochure, die je hebt laten drukken, ook prettig leesbaar te maken voor de online gebruiker. Een voorbeeld

 

 • Een epub
  Digitaal lezen is steeds meer in opkomst. Een epub ook wel een digitaal boek genoemd kan gelezen worden op een computer, tablet of ereader. Je kan de lettertypes vergroten of verkleinen, onderstrepen, aantekeningen maken, enz. 

 

 • Een digitale publicatie 
  Een functionele app  bijvoorbeeld een corporate brochure met interactie. Hiermee kan je veel meer van je bedrijf laten zien!  Je kan een filmpje laten zien van het productieproces, een slideshow van je gerealiseerde projecten, pop-ups om de specifieke kenmerken van een product te benadrukken toevoegen. Kortom heel veel mogelijkheden! Een goed voorbeeld is de Allerhande van de Albert Hein (te bekijken op je tablet)
   
 • Een app 
  Bijvoorbeeld een game. Hier komt veel techniek bij kijken en is geschikt voor bijvoorbeeld schoolboeken met interactieve spelletjes. 

 

Wil je meer weten over digitlae publicaties? Of is het misschien iets voor jouw bedrijf?
Neem dan contact met mij op info@alsherboren.nl

Terug naar overzicht